Bilka-bulen

Flugt fra Bilka-bulen

Mange har prøvet det. At komme ud på parkeringspladsen, efter endt handel i ind­købscentret, og konstaterer en bule eller ­skramme på bilen som følge af påkørsel eller døråbning fra nabobilen. Den formastelige er så blot stukket af uden at lægge en besked med kontaktdata under forrudeviskeren.

En undersøgelse fra 2018 foretaget af Yougov, blandt 1.002 personer, viser, at halvdelen af de adspurgte på et tidspunkt har prøvet at få en sådan skade på bilen uden mulighed for at identificere gerningsmanden og få skaden dækket af vedkommendes forsikring. En sådan adfærd er også udtryk for trafikal egoisme og dårlig trafikmoral. Der er en god grund til, at alle bilister har pligt til, som minimum, at have en ansvarsforsikring.

Traileren

Trailer
Kørsel med overfyldt trailer kan være dødsensfarligt

Overlæs på traileren

Det kan virke som en mindre forseelse. Men det er grov tilsidesættelse af trafiksikkerheden, når folk kører rundt med en trailer med overlæs eller gods, der ikke er fastspændt. En for tungt lastet trailer, der kommer på afveje ved bremsning eller sving­ning, kan forårsage meget alvor­lige ulykker. Det sammen kan kørsel på motorvejen med trailer, hvor der tabes en havestol, som ikke var spændt ­ordentligt fast. En sådan situation kræver store undvige­færdigheder hos de bagvedkørende, hvor man risikerer påkørsel. Derfor er uansvarlig brug af ­trailer også et eksempel på trafikal egoisme, der tilsidesætter andres sikkerhed.

Stop Trafikal Egoisme

GF

Websitet Stop Trafikal Egoisme er produceret i samarbejde med GF Fonden